AMBI Alianța Metropolitană București-Ilfov
Menu

În ce credem?

Credem într-o comunitate urbană și într-o administrație unitară care ne reprezintă și lucrează pentru noi toți. Credem în corectitudine și modernitate, în legi și oameni politici capabili să schimbe lucrurile strâmbe din administrație.

Ilfov sau București, suntem împreună o comunitate solidă. Ne separă doar o legislație învechită care nu trebuie să mai producă efecte și veșnica atitudine de complacere a actualei clase politice într-un status quo neperformant. Ne discriminează o împărțire administrativ-teritorială din alt secol, în care nu ne regăsim și care nu ne ajută să facem pași înainte.

Credem în drepturi și șanse egale

Vrem să asigurăm accesul nediferențiat la servicii de calitate și infrastructură demnă de o capitală europeană în secolul 21. De ce? Pentru că un copil născut în Ilfov merită să meargă la o școală modernă și dotată corespunzător la fel ca unul născut în București. La fel cum un bătrân dintr-o zonă din afara Bucureștiului are nevoie de servicii medicale de calitate și aparatură performantă la fel cum are unul care locuiește în mijlocul Capitalei.

Nu sunt puține cazurile în care, de exemplu, părinți din zona Ilfov sunt nevoiți să-și facă vize de flotant pentru a-și putea da copiii la o școală bună din București. Aberațiile birocratice ne costă timp și bani.


Credem în forța unei singure voci

Credem că actualele asocieri permise de lege dintre administrațiile publice locale nu și-au atins scopul și nu au răspuns nevoilor de asociere ale comunităților locale. Realitatea este că oamenii simt că fac parte dintr-o singură comunitate, nu din mai multe comunități ce sunt delimitate doar pe hârtie și susținute de interesele primarilor și ale consiliilor locale.

De pildă, locuitorii orașelor Otopeni, Voluntari, Pantelimon, Chiajna, Mogoșoaia, împreună cu cei din Municipiul București, consideră că fac parte din aceeași comunitate. Cu atât mai mult cu cât aceste orașe limitrofe s-au dezvoltat mai ales prin transferul de populație venit dinspre Municipiul București, aspect normal și des întâlnit în toate zonele din jurul marilor orașe.

Credem că e în puterea noastră ca, împreună, să combatem indolența autorităților, interesele de partid și lipsa de reacție în fața vocii unite a cetății.

Credem că se poate și la noi

Se spune că atunci când vrei să construieşti un parc, ar trebui să-l deschizi fără să fi construit vreo alee. Apoi după ce oamenii se vor plimba liber pentru o perioadă, potecile vor fi trasate singure în cel mai corect şi util mod posibil. Acelaşi principiu trebuie aplicat şi în ceea ce priveşte regionalizarea.

Credem în libertatea de a ne trasa singuri cărările în cadrul comunității din care facem parte. Asocierea unităților administrativ-teritoriale într-o structură metropolitană București-Ilfov este un pas natural, pe care și alte state europene l-au început. Credem că se poate și la noi.

Așa cum credem că putem trimite acasă aparatul și clientela de partid care capușează administrația publică. Putem reduce costurile pe care suntem nevoiți să le plătim pentru administrație, putem anula dezastrul birocratic și putem face ceva cu serviciile publice care sunt de prea mult timp execrabile și costisitoare. Nu singuri, nu deodată. Începem acum, începem din București-Ilfov!


instagram